Belföld

A tűzoltók nagy erőkkel oltják, mégis majd két napja lángol a szeméttelep Gyálon

MTI
MTI

Kedd délután ütött ki tűz a gyáli szeméttelepen, amit még csütörtökön reggelre sem sikerült eloltani.

A telepen több ezer köbméternyi hulladék kapott lángra. A katasztrófavédelem már kedden elrendelte a legmagasabb fokozatú riasztást, és a tűzoltók hatalmas erőkkel vonultak ki.

A Katasztrófavédelem először arról számolt be, hogy a Gyál külterületén, a Kőrösi úton található hulladékfeldolgozó telepen papírbálák kaptak lángra mintegy ötszáz négyzetméteren. Akkor azt írták, a lángok egy épületet is veszélyeztetnek, és a helyszínre a fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltók is kivonultak.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Telex kérdésére csütörtökön elmondta, még mindig ötszáz négyzetméteren vannak beizzások, kisebb égések a szeméttelepnél.

Most már több mint negyven órája oltják a területet a tűzoltók

– közölte Csámpai Attila.

Csámpai Attila azt írta, hogy a tűz átterjedt egy kettőezer négyzetméteres csarnokra is, amelynek a fele teljesen kiégett. „Az egységek tíz vízsugárral és vízágyúk segítségével oltották a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a munkájukat a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. Szerdára virradóra sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik