Belföld

Másfél milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet a felcsúti focicsapat

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu

Nyolc év után újra veszteséget kellett elkönyvelnie a felcsúti, NB1-es focicsapat mögött álló gazdasági társaságnak, a Puskás Futball Kft-nek. A 2022-es év gazdálkodásáról szóló beszámoló szerint tavaly másfél milliárdos veszteséggel zártak.

Legutóbb 2014-ben, működésének második évében volt veszteséges a Puskás, de akkor a veszteség 127 milliós értéke meg sem közelítette a mostani milliárdos nagyságrendet.

Az eredménybeszámolóból kiderül, hogy összességében negyedével zuhantak a bevételek 2022-ben ( 2,89 milliárdot könyveltek el a korábbi 4,8 milliárd után), de a visszaesés okait nem részletezik a kiegészítő mellékletben.

A bevételek zuhanása mellett a költségek nem csökkentek: az anyagjellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra, a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra.

Az átlagbér 20 százalékkal emelkedett a társaságnál, így a dolgozók 2022-ben már átlagosan bruttó 2,4 millió forintot kerestek, hozzátéve, hogy ebbe a focisták és a takarítók is beletartoznak.

Az NBI-es csapat mögött álló gazdasági társasággal ellentétben a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítványnál nyoma sincs hasonló nehézségeknek. A befolyt bevétel ebben az esetben is csökkentek (12,1 milliárdról 9,7 milliárdra), de a költségeket ez bőven fedezni tudta, így végeredményben 1,55 milliárdos pluszt mutattak ki a beszámolójukban az előző évi 5,6 milliárd után.

(mfor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik