Belföld

Rendőri felvezetéssel kísértek kórházba egy vajúdó kismamát Budapesten

Húsz perc alatt beért a negyven kilométerre fekvő kórházba a hétvégén Pest megyében egy várandós nő, akit rendőri felvezetéssel vittek be, miután a férje segítséget kért az út szélén épp sebességet mérő rendőröktől – írja a police.hu.

A nőnél a kiírtnál korábban indult meg a szülés, el is indultak a kórházba, de a forgalom miatt csak nagyon lassan tudtak haladni. Észrevették, hogy a járőrök az út szélén állnak, és mivel a férj féltette a felesége és a gyermeke életét, a segítségüket kérte. A rendőrök – miután engedélyt kaptak a mérés felfüggesztésére – közrefogták a pár Fordját és szirénázva indultak a főváros felé. Egyikük elöl tisztította a terepet, utána ment a vajúdó kismamát szállító férj, a sor végén pedig egy másik rendőrautó.

„Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa – miután feleségét bekísérték – vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók” – olvasható a rendőrség honalpján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik