Belföld

Abszurd, de igaz: hivatalos úton szerzett fegyverviselési engedélyt egy 13 éves fiú  

Ügyfélkapun kért és kapott kapott fegyverviselési engedélyt egy 13 éves fiú – írja a Blikk.

A meghökkentő eset onnan indult, hogy a 13 éves kamasznak már volt saját gázriasztó pisztolya, amelyet egy fővárosi fegyverboltból szerzett be. A fiatal aztán elhatározta, hogy szerez rá egy hivatalos engedélyt, mire az interneten kutakodva rájött, hogy ehhez semmi mást nem kell tennie, mint ügyfélkapun igényelni az igazolványt.

És a kamasz meg is szerezte így az engedélyt.

A fiú apja azt mondta a lapnak:

Azt gondoltuk, úgysem fogja megkapni, ezért hagytuk, hadd csinálja. A weboldalon meg kellett adni a saját és a gázfegyver adatait. Mivel csak 13 éves, biztos voltam benne, hogy fennakad a rendszer szűrőjén, a fegyverviselési engedély alapfeltétele ugyanis a nagykorúság. Aztán egyszer csak hozta a postás borítékban a plasztikkártyát a fiam nevével, a fegyver típusával és gyári számával.

A Blikk szerint mindez nem derült volna ki, ha a fiú el nem veszíti az engedélyt és valaki meg nem találja. Most már a rendőrség nyomoz, hogy fordulhatott elő az, hogy a fiú beszerezte az engedélyt.

Egy debreceni fegyverboltos azt mondta korábban, hogy semmiféle engedély nem szükséges gázriasztó fegyver vásárlásához. „Gázpisztolyt úgy vehet ma bárki, mintha levenne egy pulóvert a polcról.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik