Belföld

Szétmarcangolt egy nőt egy kutya Győrben

Kitört egy kutya a kenneljéből, és egy másik ingatlan udvarán összeharapdált egy nőt. A Győri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a nagytestű kutya tulajdonosát.

Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, felfüggesztett büntetést kértek a kutya gazdájára, aki beismerte a bűnösségét.

A vádirat szerint a kutya tavaly ősszel Győrben a fejével tört ki a kenneljéből, majd egy másik ingatlan udvarán fellökött egy nőt, ezután a földre eső áldozata nyakára támadt. A nő a kezével védte a nyakát, így a kutya a kezét harapdálta, de megharapta, marcangolta a sértett bal lábát is. A támadást az áldozat anyjának a közbeavatkozása szakította félbe. Ekkor a kutya az udvaron lévő kistestű kutyára támadt, olyan erővel harapta meg, hogy azonnal elpusztult.

A megtámadott nőnek a harapott sebzések mellett combcsonttörése keletkezett, e sérülés esetében maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik