Belföld

Független polgármestert választottak meg két településen

Időközi választást rendeztek vasárnap két településen.  A bő kétszáz lelkes Veszprém vármegyei Nórápon a független jelöltként induló Horváth József Csaba vitte a polgármesteri széket. A községben új képviselő-testületet is választottak, mind a négy helyre független jelölt került.

A 178 választásra jogosult közül 126-an adták le szavazatukat, három voks érvénytelen volt. Horváth József Csabára 73-an voksoltak, az egyetlen ellenjelöltként iduló korábbi polgármesterre, a szintén függetlenként induló Antalné Ihász Máriára 50-en – írta az MTI a település jegyzőjének közlésére hivatkozva. Itt a választást az előző testület feloszlása miatt kellett megtartani.

A független Csetnekiné Halász Erika hat jelölt közül 255 szavazattal, vagyis az érvényes szavazatok 42 százalékával lett a szűk ezernégyszáz fős Tiszatarján polgármestere a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. A borsodi faluban az előző polgármester lemondása miatt kellett választásokat kiírni. Itt hat független jelölt közül választhattak a lakosok. Tiszatarjánban az előző független polgármester, Bögre Lajosné lemondása miatt tartottak időközi választást. Új képviselő-testületet ezen a településen nem választottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik