Belföld

A Fidesz kiváló jelöltnek tartja Kammerer Zoltánt, nem indítanak ellene saját jelöltet a gödi időközin

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Tuzson Bence országgyűlési képviselő a Facebookon jelentette be, hogy Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozót kiváló polgármesterjelöltnek tartják, ezért nem indítanak ellene mást, és ha megválasztják a gödiek, a párt segíteni fogja a munkáját.

Tuzson úgy fogalmaz, hogy

szerettük volna, ha a városért mindig is elkötelezett olimpikon a Fidesz színeiben indul, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy pártpolitika felett álló jelöltként, a pártoktól függetlenül mérettesse meg magát. Döntését elfogadtuk és tiszteletben tartjuk. Kammerer Zoltánt nagyszerű embernek ismertük meg, akinek szorgalma, kitartása és elhivatottsága példa értékű.

A háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó Kammerer is a közösségi oldalon jelentette be nemrégen, hogy elindul az időközi választáson. A Magyar Narancsnak Kammerer nemrég azt mondta, hogy Tuzson Bencével valóban kajakozott együtt és kerékpározott is, de Gyurcsány Ferenccel is ült már egy hajóban.

Gödön 2019-ben a Momentum jelöltje, Balogh Csaba lett a polgármester. Ő előbb a pártjából lépett ki, majd idén februárban a polgármesteri címről is lemondott arra hivatkozva, hogy a Fidesz és a vele együttműködő helyi ellenzéki képviselők leszűkítették a mozgásterét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik