Belföld

Jávor Benedek lesz a megújuló Párbeszéd EP-listavezetője

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A párt új névvel, új logóval folytatja tovább a munkát.

A Párbeszéd úgynevezett nagyrendezvényén jelentették be, hogy a párt a zöldpolitikát megjeleníti nevében is: Párbeszéd – A Zöldek Pártja, röviden Párbeszéd – Zöldek néven folytatja a munkát. Az Index beszámolója szerint Szabó Rebeka és Tordai Bence társelnökök azt hangsúlyozták, hogy a jövő csak zöld lehet, narancssárga, kék, lila vagy barna semmiképp.

Ennek jegyében bírálták a kormányt, amiért az általa erőltetett, vízpazarló akkumulátorgyárak veszélybe sodorják az ország vízkészleteit. Mint mondták, ők zöld Európát, és benne zöld Magyarországot akarnak építeni, majd előretekintve 2024-re jelezték, motorjai kívánnak lenni az önkormányzati együttműködéseknek, amelyek elsődleges célja a részvételi demokrácia, az igazságosság és a fenntarthatóság.

Az EP-választások kapcsán elhangzott, hogy a strasbourgi székhelyű jogalkotási szerv a világ egyik legprogresszívebb testülete zöld ügyekben és bejelentették, hogy a Párbeszéd-Zöldek EP-listáját Jávor Benedek vezeti majd. Úgy vélték, zöld rendszerváltásra van társadalmi igény a a hazai és az európai politikai térben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik