Belföld

Fagyiban elértük az 500 forintos gombócárat 2023-ra

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Körülbelül 10 százalékos az áremelkedés a tavalyihoz képest a cukrászdákban – hangzik el az RTL Híradójában.

A riportban több cukrász is megszólal, van, aki elsősorban az alapanyagárak drágulását hozza fel az áremelkedés okaként. Elhangzik: egyes alapanyagok 30 százalékkal is drágultak tavalyhoz képest.

Összességében a tavalyihoz képest 10-15 százalékos drágulásra számít a Cukrász Ipartestület, ők elsősorban az energiaárak emelkedése miatt mondják ezt. Erdélyi Balázs elnök elmondta: sok cukrászdának 10-szeresére emelkedett a rezsiszámlája egy év alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik