Belföld

Óriási kilengéseket produkál a forint, ma ismét gyengüléssel kezdett

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szakad a forint a Deutsche Bank hírére

A Deutsche Bank részvényárfolyam 12-13 százalékos mínuszba zuhant, ami az egész európai bankszektorra rányomta a bélyegét, az euró is hanyatlik miatta és így a forint is újabb és újabb ütéseket kap. Dél körül már 389,4 körül jár az euró jegyzése, noha tegnap este még 382 körül, ma reggel 383-384 között járt a kereskedés.

Délután egy órára 2 egységgel 387,3-ig erősödött a forint.

Az utóbbi napok erősödése után péntek reggel ismét a gyengülés irányába mozdult a forint. Ez még nem biztos, hogy trendforduló, elképzelhető, hogy természetes korrekcióról van szó, írja a Portfolio.

Tegnap délután 383 alatt is járt a forint az euróval szemben, majd onnan már este kicsit visszakorrigált. Ma reggel pedig ez folytatódik:

a 384,3 körüli euróárfolyam 0,2 százalékkal magasabb a csütörtök estinél.

A dollárral szemben most 355 körül járunk, míg az angol font 435,35 forintba kerül.

A gazdasági portál megjegyzi: a dollár a szerdai Fed-ülés után gyengülésnek indult, ami mostanra elakadt. Ez rossz hír lehet a magyar deviza szempontjából.

A forint március 15-én kezdett újból zuhanásba az elmúlt hónapok javuló tendenciái után. A magyar nemzeti ünnepen az euró ára újból négyessel kezdődött, azóta pedig többször átvitte a 400-as lélektani szintet az árfolyam.

Az elmúlt hetekhez hasonlóan továbbra is nagy a volatilitás az árfolyamban: hétfőn 400 forint fölé is benézett az euró, csütörtökre pedig már 383 alatt is járt az árfolyam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik