Mohos Márton / 24.hu
Belföld

A hetven éves tanító megkérte szomszédját, cserélje ki a gázpalackot, erre az agyonverte

A Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2022. július 16-án agyonvert egy nyugdíjas tanítónőt Polgárdiban – közölte a Fejér Vármegyei Főügyészség. A vádirat szerint a férfi 2022. június elején költözött a Polgárdiban lévő sorházi házrészbe, ahol közös, elkerítetlen udvarral rendelkezett a sértettel és annak unokaöccsével.

A vádlott az udvaron olvasott és cigarettázott, amikor a sértett beszédbe elegyedett vele, és megkérte, hogy cserélje ki nála a gázpalackot. A vádlott ezt követően bántalmazta a 70 éves asszonyt, aki a földre került és segítségért kiabált. A vádlott a sértett elhallgattatása érdekében a garázsból magához vett egy nyél nélküli, 14 cm hosszú kalapácsfejet és azzal tízszer tarkón ütötte a földön fekvő sértettet. A férfi a kalapácsfejjel együtt magához vett gyorskötözőt az asszony nyaka köré helyezte és azzal a még élő, de eszméletlen sértettet megzsinegelte.

Ezt követően egy műanyagzsákot húzott az asszony felsőtestére, azonban észlelte, hogy a sértett még lélegzik, ezért a gyorskötözőt tovább szorította. Az élettelennek tűnő testet egy ponyvába tekerte, bálamadzaggal összekötözte, a garázsba húzta, majd arra háztartási hulladékkal teli zsákokat helyezett. A sértett eltűnését az unokaöccse jelentette be, a rendőrök aznap megtalálták az elrejtett holttestet.

A sértett halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás volt, amelyhez a nyaki verő- és visszerek külső leszorítása vezetett. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ajánlott videó