Belföld

Őrültként tört-zúzott – fogalma sincs, hogy miért

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást, aki 2023. március 9-én a hajnali órákban Hegyeshalom területén a Fő utcában, a Pozsonyi úton, illetve a Szérű soron – összesen nyolc helyszínen – különböző tárgyakat és értékeket:

  • postaládát,
  • egy terasz korlátját,
  • ingatlan fakerítését, ereszcsatornát,
  • parkoló gépjárműveket,
  • egy lakás ablakait,
  • bútorokat és függönykarnisokat

– rongált meg, illetve az egyik helyről függönyöket lopott el. Az ismeretlen elkövető a bűncselekményekkel több százezer forint értékű kárt okozott – adta hírül a police.hu.

Forrás: police.hu

A rendőrség az ügyben – egy kamera felvételeinek felhasználásával – felhívást jelentetett meg, és az állampolgárok segítségét kérte az elkövető beazonosításához, amely végül sikerre vezetett. A nyomozók az ügyben tanúkat hallgattak meg, és az eljárás során beszerezett adatok elemzését és értékelését követően egyértelműen beazonosították a bűncselekmények elkövetőjét.

Az információk birtokában a mosonmagyaróvári rendőrök 2023. március 21-én a hajnali órákban hegyeshalmi otthonában elfogták a 34 éves fiatalembert, akit a rendőrkapitányságra történő előállítását követően két rendbeli rongálás vétsége, lopás, illetve garázdaság vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A férfi a nyomozóknak a bűncselekmények elkövetését beismerte, a részére bemutatott kamerafelvételeken magát felismerte, és elmondta, hogy az esetet megelőzően alkoholt fogyasztott, majd az utcán tört, zúzott, azonban tettére nem tud megfelelő magyarázatot adni, de azt nagyon megbánta – írja a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik