Belföld

Kamionbaleset: meghalt a Magyar Közút egyik alkalmazottja

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Szerda kora délután kamionos baleset történt a Szegedet Makóval összekötő autópályaszakaszon. A hírek szerint egy külföldi kamion rohant bele a közútkezelők pályakarbantartó járművébe. A baleset következtében meghalt a jármű sofőrje, egy 41 éves férfi, aki a Magyar Közút alkalmazottja volt.

A munkavégzés végeztével, éppen, mikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkor erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere, amit a 41 éves férfi már nem élte túl

– áll a Magyar Közút által szerda délután kiadott közleményben. Ebben kiemelik, hogy a munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

Kamion ütközött egy pályafenntartó járművel, ezért teljes útlezárás van érvényben az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalán, Maroslele közelében – tájékoztatott korábban szerda délután a Police.hu. A közlemény szerint valamivel délután kettő előtt történt a közúti közlekedési baleset a pálya 28-as kilométerszelvényében.  Mint írták, egy pályafenntartó járműnek ütközött neki egy kamion, amitől a jármű a sztráda melletti árokba csapódott, a sofőr pedig beszorult.

A rendőrök a forgalmat a maroslelei lehajtónál elterelték. A forgalom a sztrádára Makónál térhetett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik