Belföld

Győrben tartott tüntetést az LMP az akkumulátorgyártás ellen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

400-500 ember részvételével tartott akkumulátorgyár-ellenes tüntetést az LMP a győri városháza előtt. A megmozduláshoz a Szívügyünk Szentiván civiljei is csatlakoztak, akik tavaly augusztus óta küzdenek azért, hogy ne épüljön különösen zavaró, veszélyes ipari övezet Győrszentiván mellé – írja az ugytudjuk.hu.

A Mérce tudósítása szerint az eseményen Dr. Schmuck Erzsébet, a tüntetést szervező LMP társelnöke, Dr. Balog-Farkas Renáta, ügyvéd, a SZÖSZ (Szentiváni Öko Szeglet) tagja, Tetlák Örs Érd LMP-s alpolgármestere, Neubauer Tamás, győrszentiváni pedagógus és Keresztes László Lóránt az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke is beszédet mondott.

Mint ismert, Győr tízmilliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani, és elég nagy eséllyel a Volkswagen akkumulátorgyárának szánták a területet. A területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, miközben a helyi civilek a kommunikáció hiányára panaszkodnak. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak, 5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellen, több száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek.

Februárban az Győrbe tervezett akkumulátorgyár ügyében a helyi választási bizottság mindkét kérdést elutasította.

Kapcsolódó
Több száz hektár termőföld kisajátítása kezdődhet Győrszentivánon, a lakosság még mindig nem tudja, milyen gigaberuházás készül
Január óta tervezik a gigaberuházást, de a lakosságot máig nem tájékoztatták, mi épül majd közvetlenül a házak mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik