Belföld

Tasnádi László volt III/II-es tiszt cége őrzi a kommunista múlt feltárásán dolgozó hivatalt

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI
A Fidesz kedvenc biztonsági cégét is maga mögé utasította.

Pintér Sándor belügyminiszter egykori államtitkárának cége nyert ismét a Nemzeti Emlékezet Bizottságának Hivatala által személy- és vagyonvédelmi szolgálatra kiírt közbeszerzésen. Az mfor.hu a Közbeszerzési Értesítő alapján azt írja, Tasnádi László cége maga mögé utasította a Fidesz kedvenc biztonsági cégét, a VALTON-SEC Zrt.-t is, amelynek bevétele az elmúlt években 6,4 milliárdról 14 milliárdra nőtt.

A 2021-ben 5,4 milliárd forintos forgalomal büszkélkedő ESG Holding tulajdonosa a BLK Corporation Kft. nevű cégen keresztül Tasnádi László volt III/II-es operatív tiszt. Az ESG 61,5 millió forintos ajánlattal győzött, ennyiért őrzi a Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatalát, ad  recepciós és portaszolgálatot munkaidőben, járőrözik munkaidőn túl az épületben.

A gazdasági portál emlékeztet rá, hogy a Nemzeti Emlékezet Bizottság törvény szerinti feladata a kommunista diktatúrával kapcsolatos állami emlékezet megőrzése, a kommunista diktatúra hatalmi működésének feltárása, a kommunista diktatúra idején elkövetett, el nem évülő bűncselekmények elkövetői körének felderítésében az együttműködés az ügyészséggel.

A testület munkáját segíti az a hivatal, amelynek személy- és vagyonvédelmi közbeszerzését most megnyerte az ESG Holding. A közbeszerzési eredményhirdetésből az is kiderült, hogy a hivatal minősített adatot kezelő szervnek minősül, biztonsági területként titkos ügykezelő (TÜK) helyiséget üzemeltet. A minősített adat védelméről szóló törvény 10. paragrafusában foglaltak szerint a biztonsági területre csak személyi biztonsági tanúsítvány birtokában engedélyezett a belépés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik