Belföld

Az elmúlt napok bukdácsolása után ismét erősödött a forint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Két hónapja nem volt olyan gyenge a forint, mint március 15-én. Délután öt óra után az euró ára újból négyessel kezdődött: már 402 közelében is álltak a jegyzések. A nap végére visszaerősödött a forint, sőt a csütörtök reggelt jól kezdte a magyar fizetőeszköz, de nem tartott sokáig a menetelés: az EKB tegnapi kamatdöntése után ismét átvitte a 400-as lélektani szintet az árfolyam.

A gyors kilengés után estére újból a eltávolodott a 400-as értéktél a magyar fizetőeszköz, és ma reggel is erősödéssel indított a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót 394,26 forinton jegyezték reggel hat órakor az előző esti 396,19 forint után, a dollár jegyzése 370,24 forintra ment le 373,33 forintról.

Ez tegnap estéhez képest 0,5 százalékos erősödést jelent az euróval szemben, 0,8 százalékos javulást a dollár ellenében.

A péntek reggeli jegyzésén a forint 2,9 százalékkal áll gyengébben a hét eleji kezdésnél az euróval és a dollárral szemben, a márciusi kezdéshez képest pedig 4,3 százalékot gyengült a forint az euró-, 3,5 százalékot a dollár ellenében.

(MTI/Portfolio)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik