Belföld

Feloszlatta magát a kilenc éve egyhangúlag döntő önkormányzat Pacsán

Feloszlott a Zala vármegyei Pacsa város képviselő-testülete – közölte Benedek Karolina jegyző a távirati irodával. A testület voltaképpen önmagát oszlatta fel „a képviselők többségének javaslata és szavazata alapján” – derül ki a közleményből.

A független polgármesterrel együtt héttagú, szintén függetlenekből álló testületből kedden  öten szavaztak az önfeloszlatás mellett. A Zaol.hu megyei hírportál kedden azt írta: az öt képviselő azzal indokolta javaslatát, hogy

a polgármester fontos kérdésekben nem működik együtt a képviselőkkel, előzetesen nem egyeztet velük.

Állításuk szerint ezért rendült meg a bizalmuk Kelemen Tamásban, akinek vezetésével nem látják biztosítva a város fejlődését.

Az ülésen a lap szerint Kelemen – aki a második polgármesteri ciklusát tölti – cáfolta, hogy nem adott volna mindig elegendő információt a képviselők számára. Azt is furcsállta, hogy ez „a kilenc éve tartó együtt munkálkodás után” derül ki. A városvezető ezután felsorolt több, az utóbbi két évben megvalósult beruházást.

Bokor Ferencné alpolgármester rosszallását fejezte ki, amiért a képviselők nem tudták kivárni a nagyjából egy év múlva esedékes önkormányzati választásokat.

Szerinte ehelyett inkább vállalják, hogy az önkormányzati büdzséből 5 millió forintot elköltsenek az időközi választásra, amit valószínűleg majd valamelyik fejlesztési sorról kell elvonni.

A jegyző jelezte: a kilenc éve együtt dolgozó képviselő-testületben minden döntést egyhangúlag fogadtak el. Eddig nem merült fel, hogy ne tudnának együttműködni. Az 1700 lakosú zalai város helyi választási bizottsága várhatóan két héten belül ül össze, hogy az időközi választás időpontjáról határozzon – tette még hozzá Benedek Karolina.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik