A következő élő közvetítés része Karácsony a szabad városok miatt aggódik, felszólaltak a civilek, Toroczkai visszavenné Budapestet a „belpesti romkocsmatöltelékektől”

MSZP: Magyarország ma Európa sereghajtója

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Kunhalmi Ágnes és Hiller István a pesterzsébeti Petőfi szobornál tartottak megemlékezést március 15-én. Az MSZP társelnöke, valamint a volt oktatási és kultúrminiszter az MTI-hez is eljuttatott közlemény szerint elmondta, ma kifejezetten fontos a tudás szabadságát biztosítani, hiszen csak ez biztosíthatja a mindennapok szabadságát.

„1848. március 15. a szabadságról, az európai fejlődésről szólt. A forradalom eseményeit a magyarok is aktívan alakították, formálták. A mai orbáni rendszerre sem a haladás, sem a progresszió nem jellemző. Függőségi viszonyok ezreit alakította ki, ez pedig nem a közjót szolgálja, hanem kizárólag a hatalom fenntartását. Ma Magyarország Európa sereghajtója. Hazánknak ismét az EU formálójává kell válnia, Orbán pedig képtelen országunk javára fordítani az EU adta lehetőségeket” – írják. Hozzátették: az MSZP hisz abban, hogy minden autoriter és korrupt rendszernek egyszer vége van. „Ebben hittek 1848-ban is, ezért közösen összefogtak, hogy változást érjenek el. Ezt kell tenni ma is. Összefogva, együttműködve kell elérni azt, hogy Magyarországon ismét jólét és szabadság legyen.”

Az MSZP szerint ma, 2023-ban a szabadságot és a tudást össze kell kötni ahhoz, hogy szabadon élhessünk. „Aki tud élni a tudással, az lehetőséget kap a szabad életre. Akitől pedig elzárják, az másoknak kiszolgáltatott lesz.”

Kovács Tamás / MTI Hiller István, az MSZP választmányának elnöke és Kunhalmi Ágnes társelnök érkezik a párt megemlékezésére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján Budapesten, a XX. kerületi Kossuth Lajos téren 2023. március 15-én.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik