A következő élő közvetítés része Karácsony a szabad városok miatt aggódik, felszólaltak a civilek, Toroczkai visszavenné Budapestet a „belpesti romkocsmatöltelékektől”

Donáth Anna: Ezt a hatalmat nem érdekli a jövőnk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, valamint Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is közösségi oldalán tette közzé gondolatait. Gelencsér arról posztolt, hogy ma ismét szembe kell néznünk azzal, hogy megküzdjünk a saját szabadságunkért. Hozzáteszi, ezért bontottak tegnap kordont a Karmelitánál, ezért küzdenek Debrecenben és Egerben az ott élők jogaiért, ezért állnak ki Ukrajna mellett egy olyan háborúban, ahol „a magyar kormány álláspontja egy év alatt sem vált világossá”.

Donáth arról írt Facebookon, hogy neki március 15-e a jövő ünnepe. „Azt üzeni, hogy ha más jövőt szeretnénk magunknak, mint amit a hatalomban lévők elképzeltek, akkor cselekednünk kell. Cselekednünk kell, mert világossá vált, hogy ezt a hatalmat nem érdekli a jövőnk. Nekik március 15. a múlt, és a nemzet nagyságát csak a múltba révedezve képesek megélni. Nem értik Petőfi üzenetét. Nem értik, hogy a nemzetet csak a jövőbe tekintve, a jövőnket építve tudjuk erősíteni. A mai hatalom fél március 15-étől, hiszen az a saját jövőjéért kiálló népakaratra emlékezteti. Nem akarják, hogy a jövőnkkel foglalkozzunk, hiszen azzal lelepleznénk, hogy nekik nincsenek terveik a jövőre. Lelepleznénk, hogy csak a pillanatot akarják uralni, és fogalmuk sincs, mi lesz velünk holnap vagy holnapután. Így tudjuk legyőzni őket. Azzal, hogy március 15. fiatal forradalmáraihoz hasonlóan nekünk is megfogan egy terv, egy álom a fejünkben arról, hogy milyen országban szeretnénk élni és felnevelni a gyermekeinket. Ez az álom, ez a terv adhat nekünk kellő magabiztosságot ahhoz, hogy beletörődés helyett ellenálljunk, hogy hallassuk a hangunkat, hogy másokat is felrázzunk. Mert anélkül, hogy világosan látnánk, milyen jobb jövőt szeretnénk magunknak és gyermekeinknek, túl könnyű elhinni a hatalom üzenetét: hogy nincs jobb jövő, hogy nincs alternatíva, hogy nem lehet ennél jobban csinálni.”

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik