A következő élő közvetítés része Karácsony a szabad városok miatt aggódik, felszólaltak a civilek, Toroczkai visszavenné Budapestet a „belpesti romkocsmatöltelékektől”

Dobrev Klára: Ellopták tőlünk a nemzeti gondolatot, ezért kell visszavenni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Mi, magyarok képesek vagyunk az összefogásra, én hiszek abban, hogy vannak közös ügyeink, amik összekötnek minket” – kezdte beszédét Dobrev Klára, a DK EP-képviselője. „A nagy közös akarat, ami minket egybe tart és továbbvisz minket.”

Dobrev ezek után arról beszélt, hogy lassan 20 éve „próbálják elhitetni”, hogy csak a hatalmasok a magyarok, és egymás ellen fordítják a jobboldali és baloldali magyarokat. „Szeretném bebizonyítani, hogy ez nincs így, hogy van közös ügyünk.” A politikus ezután az Orbán-rendszerről kezd beszélni. Szerinte sokan érzik azt, hogy mennyi mindent loptak el a NER képviselői. Dobrev szerint ez mind igaz, de van valami fontosabb. Mert

legelőször valami mást loptak el. Valami fontosabbat. Ami nélkül tehetetlenek vagyunk. Ellopták tőlünk a nemzeti gondolatot.

Hozzátette, első dolgunk a nemzeti gondolat visszavétele lesz, mert mind magyarok és hazafiak vagyunk. Az Orbán-rendszer azért lopta el nemzeti gondolatot Dobrev szerint, hogy közösséget gyengítsék, hogy összekötő erőt, az ellenállást.

Mohos Márton / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik