Belföld

A kormány orvostechnikai eszközöket ad Törökországnak

Szijjártó Péter / Facebook
Szijjártó Péter / Facebook
A földrengés sújtotta területek megsegítésére.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány orvostechnikai eszközöket adományoz Törökországnak a földrengés okozta katasztrófa enyhítése érdekében. Az Orbán Viktor által aláírt döntést a helyi szükségletek, igények, illetve a Magyarország rendelkezésére álló és átadható egészségügyi készletek alapján hozták meg.

Pintér Sándor belügyminiszter feladata, hogy az orvostechnikai eszközöket, gyógyszereket az Országos Kórházi Főigazgatóság ingyen átadja,  Sziijártó Péter külügyminiszteré, hogy azokat elszállítsák a Török Köztársaságba. A határidő azonnali. A melléklet szerint a negyven tételes adományban az adrenalin ampullától, az elektrolit oldaton és altatógépen át többféle lélegeztetőgép is szerepel.

Sziijártó Péter a mostani segítséget már akkor megígérte, amikor tíz tonnányi segélyszállítmányt vitt Ankarába, ahol török kollégájával (kiemelt kép) tárgyalt és jelezte. egyeztetéseket folytatnak további olyan egészségügyi, orvosi eszközök átadásáról, amelyek segítséget jelenthetnek a fokozott kórházi ellátási igénynél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik