Belföld

Tömegbaleset az M1-en: Rendkívüli előleget nyújtanak a biztosítók a károsultaknak

Rendkívüli előleggel sietnek a biztosítók a szombati tömegszerencsétlenség érintettjeinek segítségére, függetlenül attól, hogy volt-e Casco biztosításuk, vagy sem – írja közleményében a MABISZ.

Az M1-es autópályán szombaton bekövetkezett tömegkatasztrófa áldozatával, sérültjeivel és károsultjaival együtt érezve a Magyar Biztosítók Szövetsége, (MABISZ) valamint a gépjármű felelősségbiztosításban érintett hazai biztosítók a jogszabályi kötelezettségeket megelőzően is igyekeznek a károsultak segítségére lenni.

A szövetség leszögezi, hogy a „hazai biztosítói közösség már tíz éve megállapodott a szombatihoz hasonló katasztrófák kezelését illetően, és a mai napon aktiválta is erre vonatkozó tömeges kárrendezési szabályozását.”

Ennek értelmében a biztosítók nem várják meg a hivatalos rendőrségi vizsgálatok végét, illetve a felelősség kérdésének tisztázását, hanem az ügyfelek érdekében megkezdik a kártalanítást.

A tömegszerencsétlenségben érintett károsultak kárigényeiket saját gépjárműveik biztosítóinál vagy a MABISZ-nál jelenthetik be.

Szombaton harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion ütközött össze az M1-es autópályán. A police.hu tájékoztatása szerint a tömegbaleset 14 óra 25 perc körül történt, az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. ​A rendőrök az M1-es autópályát Herceghalomnál mindkét irányban lezárták. A balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik