Belföld

Petíciót indítottak egy Vas megyei településen, hogy ne szűnjön meg a háziorvosi ügyelet

Az ügyeleti rendszer átalakítása után 300 ügyeleti központból csak 102 marad meg országszerte, a Vas megyei Őriszentpéter is egyike azoknak a településeknek, ahol ahol nem lesz többé héziorvos. A jövőben Körmendre, Szentgotthárdra vagy Zalaegerszegre kellene menniük a falu betegeinek, akik közül rengeteg az idős, őket többszörösen is hátrányosan érinti a kormány döntése.

Éppen ezért, az RTL riportja szerint nemrég aláírásgyűjtés indult, hogy ne szűnjön meg a háziorvosi ügyelet az őrségi településen.

Mindent meg fogunk tenni a lakosság érdekében, hogy ha mindenféleképpen szükséges, az átállás minél zökkenőmentesebb legyen, de az ideális, a legjobb megoldás nyilván az volna, ha megmaradhatna az őrségi orvosi ügyelet

– mondta a csatornának Őr Zoltán, a település polgármestere.

Az akcióban besegít Pleva Dániel, a Momentum megyei elnöke. Ő azt mondta, „ez egy fontos, mindenki számára jelentős közügy, ezért indítottuk a petíciót, és nagyon hamar szájra kapott a Facebookon, több mint százan írták alá, ami nem hangzik soknak, de ott azokon a kistelepüléseken nagyon nehéz elérni az embereket”.

Ahogy az RTL emlékeztet, az új ügyeleti rendszer eddig három megyében indult el, mindenhol a mentőszolgálat működteti. Ők azt írták híradónknak, hogy Vas megyében az év második felében változhat a rendszer,  a részletekről időben tájékoztatják majd a helyieket. Szerintük a betegek visszajelzései alapján a már több megyében is bevezetett új rendszer jól működik, és az a célja, hogy az eddiginél jobb ellátátást biztosítsanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik