Belföld

Súlyosabb büntetést kértek az ököritófülpösi feleséggyilkosra

Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra az ököritófülpösi férfire, aki tíz év börtönt kapott emberölés büntette miatt azért, mert féltékenységből megfojtotta a nejét.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a feleségével és a kiskorú gyermekükkel élt a szabolcsi településen. Házastársi kapcsolatuk megromlott, gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melynek kiváltó oka a családfő beteges féltékenysége volt.

Tavaly január elsején összevesztek, majd a férfi megragadta az ágyban fekvő felesége nyakát és addig szorította, amíg meg nem halt. Ezután a konyhából magához vett egy kést, amivel öngyilkosságot kísérelt meg, majd reggel hét óra után felhívta a segélyhívót, hogy megölte a feleségét.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ítélet ellen védőjével a kiszabott szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést. Álláspontja szerint az elkövető irracionális és alaptalan féltékenysége vezetett a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény megvalósításához. Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására.

És a súlyosítást indokolja a hozzátartozók sérelmére elkövetett élet elleni cselekmények regionális és országos szintű elszaporodottsága is, ezért a fellebbviteli főügyészség az elkövető büntetésének súlyosítását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik