Belföld

Megtámadta a Momentum aláírásgyűjtőit egy férfi, aki Újpest-szurkolónak nézhette őket

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Geci lilák!

– kiabálta egy férfi a Momentum önkénteseinek péntek dél után az egri Dobó téren, miközben az egri elkerülő úttal kapcsolatos népszavazáshoz gyűjtöttek aláírást, közölte Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke a Heol.hu-val. 

A férfi elmondta, hogy Diósgyőr szurkoló, majd aztán alá akarta írni az aláírásgyűjtő ívet. Kérte, hogy a lakcímkártyát vegyük ki a táskájából, de nyilván nem nyúlunk bele más táskájába. Innentől agresszív lett, először a pultot, majd egy önkéntesünket is megütötte. Majd egy nő irányában is fenyegetően lépett fel, aki békíteni próbálta.

– mondta Jánosi a lapnak. A férfi még a rendőrség megérkezése előtt távozott.

Az ügyről Fekete-Győr András, a párt volt elnöke is írt a Facebookon. 

Megtámadták a népszavazásért dolgozó momentumosokat Egerben – rendőrt hívtunk. Az aláírásgyűjtő pultunkat felrúgták, tagtársamat megütötték, szerencsére komolyabb baja nem esett.  Ez történik, amikor a velejéig romlott politika gyűlöletet szít magyar és magyar, egri és egri között. Nem ülünk fel a provokációnak, kettőzött erővel folytatjuk a zöld közlekedésről szóló népszavazási kezdeményezésünket. Mert demokraták vagyunk, és vissza fogjuk adni a kontrollt az embereknek a saját jövőjük felett.

– írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik