Belföld

A Mi Hazánk is békemenetet szervez, de ők béketüntetésnek nevezik

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Béketüntetéssel egybekötött megemlékezést tart a Mi Hazánk március 15-én 15 órától a budapesti Pilvax közben – közölte a párt. Békemeneteket idáig a Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum rendezett. A megmozduláson tiltakoznak a NATO tervezett bővítése miatt, illetve hogy ezt a kormány támogatja. Problematikusnak tartják, hogy a bővítés az „Oroszországgal szomszédos területeken” történne. „A világháború felé tett újabb lépés, provokáció volna a katonai szövetség bővítése Oroszország határán, míg a semleges zóna nemzetközi érdek, ezért a NATO-bővítés magyar vétóját követeljük a március második felében várható szavazáson” – írták.

A párt tiltakozik az ellen is, hogy külföldi csapatokat Magyarországra telepítsenek. Az orosz-ukrán háború miatt (amit a Mi Hazánk amerikai-orosz háborúnak nevez közleményében) a NATO megerősítette magyarországi támaszpontjait is, a kormány a háborúval összefüggésben engedélyezte „a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve Magyarországra történő települését”.

A Toroczkai László vezette párt azzal sem ért egyet, hogy a miniszterelnök megszavazta az Oroszország ellen kivetett szankciós intézkedéseket, és hogy közvetetten támogatják Ukrajnát. „A NATO-tagságunkból adódó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag” – figyelmeztet a Mi Hazánk. Szerintük Ukrajna egy soviniszta állam, a kárpátaljai magyarságot pedig golyófogónak használják.

Március 15-i megemlékezésen hagyományőrző ágyúlövések is lesznek a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének közreműködésével.

Kiemelt képünkön a Mi Hazánk október 23-i megemlékezése 2022. október 23-án a Corvin közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik