Belföld

Az ORFK körözési rendszerét hibáztatja az Idomsoft a gépjármű átírás országos leállása miatt

MTI
MTI

Egymás után két külön rendszerhiba sújtja autók átírásának okmányirodai adminisztrációját.

Kedden az Európa-szerte használt Schengeni Információs Rendszer (SIS) tervezett karbantartása miatt szünetelt az okmányirodai ügyintézés Magyarországon, ezért nem lehetett autókat átírni és forgalomba helyezni, ám az országok közti nyilvántartás működése szerda délre nálunk is helyreállt.

A Telex szerint azóta egy újabb informatikai hiba is jelentkezett, amely akadályozza a gépjárművekkel kapcsolatos adminisztratív ügyek intézését, amelynek szintén a körözési nyilvántartáshoz lehet köze. Az ügyintézés informatikai hátterét biztosító Idomsoft Zrt. az írta a lapnak, hogy a gépjármű-nyilvántartási rendszer, illetve az eredetiségvizsgálati rendszer használatával kapcsolatos fennakadások az Országos Rendőr Főkapitányság által fejlesztett és üzemeltetett körözési nyilvántartásban jelentkező működési zavarok miatt történnek, a keddi leállástól függetlenül.

Tekintettel arra, hogy a gépjármű-nyilvántartás és az eredetiségvizsgálat is adatokat kér a Körözési nyilvántartási rendszertől, annak működési zavara a mi rendszereinket is érinti. A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak az ORFK szakemberei

– írta az Idomsoft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik