Belföld

Esetenként viharos széllökések várhatók jégdarával, szombaton este hidegfront érkezik

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Délutánig közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, délutántól már inkább erősen felhős égkép valószínű. Összességében többfelé várható zápor, zivatar. A déli szél élénk lesz, kevés helyen meg is erősödik. Zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Reggeltől, kora délelőttől gyorsan labilizálódik a légkör, egyre kedvezőbbek lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához. Ezeket esetenként akár viharos (jellemzően 65-80, az erősebb cellák környékén akár 80 km/h-t meghaladó) széllökések, jégdara, valamint apró szemű jég kísérheti.

Szombaton eagyrészt erősen felhős lesz az ég, de néhol lehetnek nagyobb szakadozások a felhőzetben. A záporok, zivatarok fokozatosan a keleti országrészre tevődnek át, közben a számosságuk csökken, majd a hajnali órákban elsősorban a délnyugati részeken alakulhatnak ki újra záporok. A késő esti óráktól északnyugat felől egy érkező markáns hidegfront hatására egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél és megerősödik, az északnyugati szélcsatornában viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik