Belföld

Áll a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Akik időpontra mentek, kapnak másikat.

A Miniszterelnökség pénteken délben jelezte az MTI-nek, hogy fennakadások vannak a gépjármű-ügyintézésben. Mint írták, a szakrendszer hibája miatt a kormányablakokban, okmányirodákban a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézésre jelenleg nincs lehetőség.

A rendszer üzemeltetője dolgozik a hiba elhárításán.

Az időponttal rendelkező érintett ügyfelekkel a kormányablakok új időpontot egyeztetnek – közölték. A Miniszterelnökség az ügyfelek türelmét és megértését kérte.

Frissítünk!

Telex: kedd óta vannak gondok

A portál forrása szerint az átírással (tulajdonosváltás-bejegyzéssel), illetve a gépjárművek forgalomba helyezésével kapcsolatos funkciók kedd óta nem működnek és egyelőre nem is látszik, mikor oldódik meg a probléma. A Telex átírással és forgalomba helyezéssel foglalkozó forrása szerint kedden egy előre bejelentett leállás volt egy fejlesztés miatt. Szerették volna összekötni a magyar járműnyilvántartást egy nemzetközi körözési adatbázissal, hogy egyszerűbb, gyorsabb legyen annak ellenőrzése (alvázszám, rendszám alapján), hogy egy autó lopott-e. A fejlesztés utolsó lépésekor történhetett valamil, ami miatt nem tudják kiállítani az új forgalmi engedélyeket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik