Belföld

Plakátkampányba kezd a Megoldás Mozgalom

Megoldás Mozgalom
Megoldás Mozgalom

„Ne menj el! Van remény!” címmel országos kampányba kezdett a Megoldás Mozgalom, melynek célja, hogy a kezdeményezésével itthon marasztalja az országot egyre többen elhagyni akarókat – derül ki a párt közleményéből.

A párt szerint a statisztikák igazolják, minden tizedik magyar elhagyta az anyaországát, javarészt a jobb megélhetés, a kiszámíthatóbb környezet miatt, miközben a Memo azon dolgozik, hogy egy „szerethetőbb, jobb hely legyen Magyarország”. A külföldre költözés elleni üzeneteket tartalmazó plakátokat, molinókat az aktivisták elsősorban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út közelében helyezték el.

A 2022-es országgyűlési választáson a mozgalomnak sikerült megugrania az egyszázalékos küszöböt, ami ugyan a parlamentbe jutáshoz kevés volt, de a következő ciklusra költségvetési támogatásra lesznek jogosultak. Szeptemberben a párt tisztújító közgyűlésén Gattyán György a negyedik leggazdagabb magyar, a párt korábbi elnöke és alapítója nem jelöltette magát újra az elnöki pozícióra. Az elnökség egyhangú szavazással Huszár Viktort, a párt korábbi digitalizációért felelős alelnökét választotta a mozgalom élére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik