Belföld

Novák Katalin szerint célkeresztbe kerültek a hagyományos családok

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

New Yorkban, az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának éves ülésén szólalt fel Novák Katalin. A köztársasági elnök kifejtette, hogy a nyugati világban a nőknek már hasonló esélyük van az érvényesülésre, mint a férfiaknak, „az érdemi különbséget az jelenti, hogy vállalunk vagy nem vállalunk gyermeket”.

Mindaddig nem tudjuk hatékonyan támogatni a nőket, amíg nem vesszük figyelembe, hogy a legtöbbjük édesanya vagy egy adott ponton az lesz

– mondta Novák Katalin.

Novák angol nyelvű beszédében szólt arról, hogy a hagyományos család, amely a zsidó-keresztény kultúra alapját adja, támadások kereszttüzében áll, ezért meg kell védenünk a családot és a családi értékeket.

Úgy látja, „soha nem látott erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák” és eltántorítsák a fiatalokat a gyermekvállalástól.  Az államfő felhívta a figyelmet rá, hogy az anyából, apából és gyerekekből álló családok „célkeresztbe kerültek”, mitöbb, „sokan lenézik azokat, akik a gyermeknevelésben teljesednek ki”. Noha sokan támadják a családközpontú magyar modellt és „meg akarják akadályozni, hogy magunk döntsünk arról, hogyan neveljük a gyermekeinket”, Novák kijelentette:

meg fogjuk védeni gyermekeinket, kultúránkat és a hagyományainkat.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik