Belföld

Kap egy kupica ingyenpálinkát Ferihegyen, ha külföldinek nézik

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán 
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán 

Egy hónapon át tartó pálinkakóstoltató kampányt indított a Magyarországra érkező külföldieknek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az Agrárminisztérium alá tartozó Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. – szúrta ki a Telex az állami cég közleményéből.

Mint írják, a kampány egész márciusban, négy hétvégén keresztül tart, péntektől vasárnapig, 10 és 20 óra között. A cél a pálinka megismertetése a külföldiekkel, a kóstolópultnál négyféle ízt lehet kipróbálni. A kóstoló után persze vásárolni is lehet az italból.

A portál azt írja, az nem derül ki a közleményből, hogy ellenőrzik-e valahogy, hogy a pálinkázni vágyó utas valóban külföldi-e, vagy elég csak „külföldiül” beszélnie, és már öntik is „Magyarország legtüzesebb italát”.

A portál emlékeztet, az elmúlt két évtizedben nagyot ment a pálinka:

  • 2004-ben nyilvánította eredetvédetté az Európai Unió,
  • 2008-ban a pálinkatörvény szabályozta, mit lehet pálinkának nevezni,
  • 2013-ban pedig a pálinkát felvették a hungarikumok közé.

Az Orbán-kormány aktuálisan is sokat tesz a pálinkáért: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nemrég egy konferencián azt mondta, hogy a készülő Magyar Bormarketing Stratégia kidolgozására és megvalósítására évi 3 milliárd forintot szánnak – írja a Telex.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik