Belföld

Pénteken és szombaton tavaszias idő lesz, vasárnap hidegfront érkezik

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Pénteken északon és északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre, máshol több felhő lesz az égen, délen és délnyugaton egész nap borongós maradhat az idő – írja az Időkép. Kezdetben a Dunántúlon, valamint az Alföld déli tájain többfelé számíthatunk esőre, délután már csak helyenként délen és délnyugaton fordulhat elő gyenge eső. Néhol megélénkülhet az északnyugati szél. Hajnalban -6 és +5 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, a borongósabb tájakon lesz enyhébb a reggel. Napközben 6-13 fok valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, erős lehet a nyugatias irányú szél. Hajnalra helyenként foltokban pára, köd képződhet. Reggel sokfelé fagyhat, kora délután pedig 9 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap egy hidegfront miatt több felhő lesz az égen, elszórtan futó záporok, néhol akár hózáporok is kialakulhatnak. Sokfelé lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik