Belföld

Helyettes államtitkárokat cserélt Orbán Viktor

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kettőt felmentett, hármat kinevezett.

Orbán Viktor miniszterelnök helyettes államtitkárokat nevezett ki, illetve mentett fel – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából, ami hétfőn este jelent meg. A miniszterelnöki határozatok a Belügyminisztériumot, illetve a gazdaságfejlesztési tárcát érintik.

Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor február 28-ai hatállyal felmentette dr. Tóth Lászlót (ő az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár  volt – a szerk.) és dr. Boér Gábort (aki az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelt – a szerk.) és ezzel egyidejűleg Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezte ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává március 1-jei hatállyal.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter visszamenőlegesen kapott egy helyettes államtitkárt, dr. Antal Ferencet a kormányfő ugyanis február 27-ei hatállyal nevezte ki.

Frissítünk!

Boér Gábor eddig vállalatvezető és helyettes államtitkár is volt, korábban a Népszava írta meg, hogy márciustól az általa vezetett állami cégtől kell ugyanis az állami kórházaknak a laborvizsgálatokat megrendelniük. A Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig ő felügyelte.

Érdekesség, hogy éppen onnan érkezik Bidló Judit, aki eddig a NEAK ártámogatási főigazgató-helyettese volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik