Belföld

Feljelentette a Momentumot a Mi Hazánk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Külföldi pénzből folytatott pártfinanszírozás miatt hétfőn feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom a Momentum óriásplakát-kampánya miatt, írja az MTI.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: a magyar titkosszolgálat által feltárt, amerikai milliárdokból folytat tiltott pártfinanszírozásnak és pénzmosásnak is minősülő óriásplakát-kampányt a Momentum.

Bár a Momentum tagadta az osztozkodásban való részvételét, most kiderült, hogy az ő média- és cégbirodalmuk is kapott abból a pénzből

– fogalmazott, majd emlékeztetett arra, hogy a titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra hozott része szerint több mint négymilliárd forint érkezett  a „balliberális ellenzékhez köthető szervezetekhez és cégekhez, külföldről, az Action for Democracy nevű fedőszervtől.”

Novák Előd elmondta: a milliárdos támogatások végfelhasználóinak azonosítása során mutatták ki, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati miniszteréhez köthető DatAdat-cégcsoporton keresztül a többi között a FelitunoMedia Kft. is kapott pénz.

A cég ügyvezetője, Sárándy Rajmund az Opten céginformációs adatbázis szerint egy másik, 2021 őszén alapított Street Fluence Kft ügyvezetője, is, amely cég a Momentum mostani óriásplakát-kampányát is biztosítja, méghozzá a piaci ár negyedéért, fűzte hozzá a Mi Hazánk alelnöke.

Mint kifejtette, a Momentum a cégnek a kampányért mintegy 90 millió forintot fizetett ki, de az óriásplakátonkénti havi bruttó 99 ezer forinttal szemben a piaci listaár ezen összeg mintegy négyszerese. A 2022-es választások előtt háromnegyed évvel, mindössze hárommillió forintból alapított cég 2627 felületet vásárolt meg, amivel a piac meghatározó szereplőjévé vált – jelezte.

A nyomott áron kizárólag a Momentummal való óriásplakát-szerződés felveti a bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúját

– hangoztatta Novák, aki azt is megjegyezte, hogy pénzmosás gyanúja miatt is feljelentést tett a momentumos céghálózat ügyében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik