Belföld

Blikk: Pedofilügy miatt köröznek egy volt LMP-s politikust

14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Kovács Gábor volt somogyi LMP-s politikus, korábbi képviselőjelölt ellen – írja a Blikk.

A lap szerint Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, korábban pedig két cikluson keresztül volt nagyatádi önkormányzati képviselő. 2017-ben aztán már az LMP mutatta be mint képviselőjelöltjét, ám 2018 januárjában a zöldpárt azt közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi országgyűlési választáson, az okokról azonban nem adtak tájékoztatást.

A párt 24.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint

Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP–Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állunk. Kovács Gábor korábbi Somogy megyei tag tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.

A Blikk ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy az LMP honlapján még hétfő reggel is elérhető volt a férfi adatlapja, és Somogy megyei elnökségi tagként hivatkoztak rá. A párt szerint azonban 2017 decemberében kilépett az LMP-ből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik