Belföld

Mit kell tudnia a jövő informatikusának?

serco
serco
A címben feltett kérdésre nem könnyű válaszolni. Amivel egy évtizede dolgoztunk, az vagy nincs már, vagy átalakult. A tegnap technológiája a legtöbbször ma már nem releváns, így annak ismerete sem.

Bár Magyarországon régóta létezik informatikai képzés, mégis a legtöbbet az életben, vagyis céges környezetben tanulhatnak a leendő IT-szakemberek. A tényleges tudás mellett – ennek a világjárvány teljes, hónapokig tartó home office gyakorlata volt a legjobb példája – az úgynevezett soft skillek szerepe is felértékelődött.

Ahogy az a SERCO Informatika Zrt. IT Akták beszélgetős műsorának legfrissebb adásából kiderül, egy informatikai igazgató és oktatással foglalkozó szakértő is egyetért a folyamatos tanulás, a kíváncsiság és az együttműködési készség elsajátításának fontosságában.

A jó hír az, hogy a jelenlegi munkaerőpiac hatalmas lehetőséget rejt magában a kezdők, gyakornokok számára is – érdemes megnézni az IT Aktákat a további hasznos tippekért!

A műsor résztvevői ezúttal Hajdú Csongor, a frissdiplomas.hu ügyvezetője és Odri Kornél, a SERCO Informatika Zrt. szolgáltatási igazgatója, a műsorvezető pedig Kánai András, a Meraki Marketing B2B kreatív igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik