Belföld

Jakab Péter aláírásgyűjtést indít új választások kiírásáért

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A képviselőkre nem számíthatunk, ezért A Nép Pártján Mozgalom a választókhoz fordul

– írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében Jakab Péter, A Nép Pártján Mozgalom alapítója. A korábban a Jobbik színeiben az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló politikus egyúttal bejelentette, hogy mozgalma aláírásgyűjtésbe kezd, hogy új választásokat írjanak ki.

Jakab tavaly április óta rendszeresen kommunikálja azt a követőinek, hogy a választási eredmények nem legitimek, ezért új választások kiírására van szükség. Most is úgy fogalmazott, hogy „a Fidesz tavaly hazugsággal nyerte meg a választást: becsaptak 3 millió magyart, most pedig 10 millió fizeti az árát”. Emlékeztetett, hogy A Nép Pártján Mozgalom korábban határozati javaslatban kezdeményezte a parlament feloszlatását és új választás kiírását, de ezt sem a kormánypárt, sem az ellenzék nem támogatta.

„Azt már tudjuk, mit akarnak a képviselők: maradjon a Fidesz 2026-ig. Most már tudni szeretnénk, mit akar a nép. Várjunk 2026-ig a kormányváltással, vagy már most vessünk véget a Fidesznek és vele együtt a rekordinflációnak, a brutális drágulásnak, a gázáremelésnek, a megszorításnak?” – tette fel a kérdést. A petíciót országszerte a mozgalom aktivistáinál lehet aláírni, de a honlapjukon is lehetőség lesz erre.

Jakab Péter a hétvégén Orbán Viktor évértékelőjének is szentelt egy bejegyzést a Facebookon. Abban úgy fogalmazott, hogy „egy bolond értékelte az évet. Bolondra nem reagálni kell, hanem kezelni”.

Kapcsolódó
Korábbi gondolataival, kiszólásokkal és vármegyebérlettel évértékelt Orbán Viktor
Továbbra is üzletelünk Oroszországgal, a háború két szláv testvérnépé, de más országok is belesodorhatják magukat, és az év végére leszorítja a kormány az inflációt – ezek voltak a kormányfői beszéd fő elemei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik