Belföld

Karácsony: Budapest nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe

Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel,

írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester arra a gázolásra utalt, amely szombatról vasárnapra virradóra történt Budapesten, a Harminckettesek terénél.

Karácsony szerint a Fővárosi Önkormányzatnak és a rendőrségnek közösen dolga van azzal, hogy ilyesmi többet ne fordulhasson elő és hogy Budapest ne lehessen a másokat veszélyeztető száguldozás terepe:

El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát. Ezért azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzunk ki a halálos gázolások visszaszorítására.

A főpolgármester hozzátette: tudja, hogy ez már nem hozza vissza a fiatal lány életét, de nem tud annál fontosabb célt, minthogy Budapesten senki ne halhasson meg közúti balesetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik