A következő élő közvetítés része Korábbi gondolataival, kiszólásokkal és vármegyebérlettel évértékelt Orbán Viktor

Pedig már olyan jól alakult, minden olyan szépen el volt gondolva

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Holnap vasárnap, ki lehet heverni egy Atatürk vagy Fidel Castro hosszúságú előadást is – mondja a miniszterelnök, de inkább életkedvet adó rövid beszédet ígér.

Az a legfontosabb kérdés, hogy az európai életben végbemenő hatalmas változások, amelyek szellemi, politikai, gazdasági és katonai feladatokat hoznak, nyomás alá helyezik az egész magyar életet, lelomboznak vagy felvillanyoznak minket – alapoz.

„Pedig már olyan jól alakult, minden olyan szépen el volt gondolva” – tér át az elmúlt tíz évre, ez alatt alighanem a teljes 2010-2022 közti időszakot értve. „Átrágtuk magunkat a szocialista kormányok törmelékhalmain, munkanélküliségen, zsugorodó gazdaságon, nyugat előtti hasra esésen, segélyből élő ügyeskedésen, rezsiszámlákon, a jó ez így is beletörődő igénytelenségén. Már éppen kezdtük elhinni, hogy lesz hely a nap alatt magyarnak, és az a hely itt lesz. Hogy a munkából jobban meg lehet élni, mint segélyből, hogy a gyerek úgy teher, hogy boldogság. Hogy em egymásét kell elvenni, mert tudunk jóval nagyobb kenyeret is sütni, mint eddig tettük. Egymillió ember állt munkába, a gazdaság háromszorosára növekedett, a minimálbér is háromszorosa, mint az átlagbér volt a szocialisták alatt. Újjászerveztük a magyar államot, az akadékoskodókat félretolva új gazdaságot építettünk, amiben mindenki megtalálja a maga számítását. Izzadtunk rendesen, térd, könyök lehorzsolva, vízhólyag is akadt jónéhány, de úgy éreztük, megérte.”

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik