Belföld

Időjárás: sokáig marad még a tavasz

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A következő egy hétben is folytatódik az enyhe időjárás, a hőmérséklet több napon is meghaladhatja a 15 fokot – írja a Kiderül.hu. Vasárnap az összefüggő felhőzet délelőttől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést. Összességében több helyen várható időszakos csapadék: reggel, délelőtt még eső, a gyorsan vonuló felhőkből már inkább záporok. A délutántól északnyugatira forduló szél az északi megyékben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, másutt élénk széllökésekre kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a szelesebb északi tájakon ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, főként a nap első felében helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Reggelig elvétve havas eső, hó sem kizárt, az északnyugati, majd nyugati, délnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol időnként viharos lökések is lehetnek. Hajnalban -5, +4, kora délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik