A következő élő közvetítés része Korábbi gondolataival, kiszólásokkal és vármegyebérlettel évértékelt Orbán Viktor

A NATO-tagság létfontosságú Magyarország számára

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Elhomályosodik, hogy a stratégiai cél közös: Oroszország ne jelentsen fenyegetést Európára, és legyen köztünk egy kellően széles és mély, szuverén Ukrajna. A háborúpártiak szerint ehhez Oroszországot le kell győzni, Orbán szerint tárgyalni kell. „Súlyos érv az is, hogy életeket csak tűzszünettel lehet megmenteni.”

„A háború felszínre hozott néhány súlyos igazságot is. Az első a NATO-tagságunk kérdése. Szögezzük le, hogy a NATO-tagság létfontosságú Magyarország számára. Túlságosan keleten, a nyugati világ keleti szélén vagyunk ahhoz, hogy lemondhassunk róla. Beljebb persze könnyebb lenne, de a történelem ezt a luxust nem adta meg nekünk.” A NATO, hangsúlyozza, védelmi szövetség, nem háborús koalíció, a közös védekezésen túl nem jelent kötelezettséget.

„Aki azt hiszi, hogy képes lépesenként adagolni a háborút, alábecsülik a kockázatot. Akik ezt elkövetik, messze élnek a frontharcok pusztító valóságától. De mi itt élünk. Brüsszeliták még nem adták életüket, de magyarok már adták”, miközben „Munkácson levetetik a jelképeinket, leváltják az iskoláink igazgatóit”.

Több tiszteletet a magyaroknak Munkácson, Kijevben, Brüsszelben és Washingtonban!

Európa Orbán szerint a háborúba sodródás perceit éli, közvetett háborúban áll Oroszországgal. „Ha fegyvert szállítasz, műholdas információkat adsz, kiképzed az egyik fél katonáit, pénzeled a működését, mindegy, hogy mit mondasz: háborúban, egyelőre közvetett háborúban állsz.”

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik