Belföld

Újra folyik a termelés a Dunaferrnél

Vasárnap indult újra a termelés a dunaújvárosi Dunaferr gyárban, hétfőn elindult a 2-es nagyolvasztó, szerdán pedig egy 25 vagonos, ércet szállító irányvonat is érkezett a gyár területére – értesült a Telex. Arról pedig már a Duol számolt be, hogy csütörtök délután az indiai Liberty acélipari csoport néhány vezetője megtekintette a Dunaferr termelését.

A Telex forrásai azt mondták a lapnak, hogy az érc szállítását a Liberty szervezte, és reménykednek abban, hogy mostantól folyamatos lesz a szállítás Ostravából és az ukrán határtól. A cég munkatársai bíznak abban, hogy hamarosan az 1-es kohó is elindulhat, bár pontosan nem tudják, milyen megállapodás áll a háttérben.

A Liberty Steel Group elnöke, Sanjeet Gupta azt mondta: „Korábbi tapasztalataira támaszkodva, a Liberty bérgyártásra vonatkozó együttműködés keretében igyekszik biztosítani a vasmű stabil működését és a munkavállalók foglalkoztatásának biztonságát a Dunaferr esetében is. A Liberty célja, hogy a Dunaferr szakképzett és elkötelezett dolgozói a korábbinál biztonságosabb és hatékonyabb működésű üzemben dolgozhassanak majd, tovább építve a Dunaújvárosban generációk óta virágzó kohászati kultúrát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik