Belföld

Tómedernél találták meg az idősek otthonából eltűnt amputált lábú, skizofrén férfit

police.hu
police.hu

Eltűnt az egyik lajosmizsei idősek otthonából éjfél körül egy 63 éves amputált lábú, skizofrén férfi. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök azonnal keresni kezdték a lakót a bejelentés után.

A zsaruk Polyák Zsolt főtörzszászlós nyomkövető kutyáját is bevetettek, hogy minél előbb megtalálják a lakót. Az eb hamar szagot fogott és egy sekély vizű tómederhez vezette a rendőröket. A férfire a magas aljnövényzetben bukkantak rá, amint a földön feküdt, kihűlés közeli állapotban.

police.hu

A bajbajutotthoz mentőt hívtak, a megérkezéséig pedig Lakó Richárd őrmester és Polyák levették saját kabátjaikat és betakarták vele a férfit.

Pár órával később egy út mellett fekvő hajléktalanon segítettek a kecskeméti egyenruhások a Halasi úton. A kihűlés közeli állapotban lévő férfihez azonnal mentőt hívtak, akik kórházba vitték.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kér mindenkit, hogy ha olyan személyt lát, akinek a hidegben segítségre lenne szükséges, akkor azonnal tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón keresztül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik