Belföld

Orbán Viktor Balatonfüreden ad helyzetértékelést a jövő héten

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Február 22-23-án Balatonfüreden lesz a Fidesz-KDNP szezonnyitó kihelyezett frakcióülése – írja az atv.hu. Az eseményen szerda este zárt ajtók mögött Orbán Viktor ad politikai-stratégiai helyzetértékelést – tájékoztatták a portált kormánypárti képviselők.

A politikai helyzetértékelés központi eleme az orosz-ukrán háború, az elhibázott brüsszeli szankciók, a háború okozta gazdasági válsághelyzet, az infláció, illetve az uniós források kérdése lehet – valószínűsítették az atv.hu-nak kormányoldalon.

A miniszterelnök nyilvánosan február 18-án, szombaton a Várkert Bazárban mond évértékelő beszédet.

Rendkívüli ülésnap a parlamentben

Február 20-án, hétfőn rendkívüli ülésnap lesz a parlamentben, amit Kövér László hívott össze az után, hogy az ellenzéki pártok a debreceni CATL-akkumulátorgyár terve miatt követelték ezt.

Az ülés 16 órakor kezdődik, majd utána bizottsági tisztségviselőket választanak és interpellációk hangzanak el. Ez után következnek az azonnali kérdések és a kérdések, majd az első általános vita az LMP kezdeményezéséről, „Az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről” szóló határozati javaslatról szól. Ha kormánypárti többség bojkottálja, a rendkívüli ülés határozatképtelenség miatt elmarad.

Az Országgyűlés rendes, tavaszi ülésszaka majd csak később, a hvg.hu információi szerint február 27-én kezdődhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik