Belföld

„Nagy bajban voltunk” – megoldódott a műtőssegéd-probléma az érdi szakrendelőben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Remek hírem van, a sikeres toborzásnak köszönhetően március 1-jétől ismét teljes gázzal működik egynapos sebészetünk

– írta csütörtöki Facebook bejegyzésében az érdi szakrendelő főigazgatója közel egy hónappal az után, hogy megírta, felmondott az egynapos sebészetet is működtető rendelő műtőssegédje. Posztját azzal kezdte, hogy „nagy bajban VOLTUNK”.

Bárány Zsolt hozzátette, a január 20-án bekövetkezett „krach” óta 71 szemészeti műtétet és 5 fül-orr-gége beavatkozást végeztek el az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézetben. A műtősségéd távozása miatt 25 ortopédiai, 16 sebészeti és 10 fül-orr-gége, vagyis összesen 51 beavatkozás halasztódott.

A nagyjából 120 ezer ember ellátásáért felelős érdi szakrendelő főigazgatójával nemrég az átpolitizált egészségügyről beszélgettünk, és arról, hogyan lehet műtőssegédet és orvost találni:

Kapcsolódó
Nem lőné le az aranytojást tojó tyúkot az érdi szakrendelő igazgatója, aki szerint nincs jobboldali és baloldali tüdőrák
120 ezer ember ellátásáért felel az érdi szakrendelő, amelynek vezetője nemcsak gyógyítani, hanem informálni is akarja a betegeket – ezért írja ki például a Facebookra, ha nincs nőgyógyász, onkológus vagy műtőssegéd. Interjú Bárány Zsolttal, aki azt is elárulta, miért nincs szüksége a megyei jogú városnak kórházra, de még CT-re vagy MR-re sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik