Belföld

A Radnóti tanárai is ultimátumot adtak a kormánynak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium 39 tanára, a tantestület 45 százalék csatlakozik a tatai Eötvös József Gimnázium felhívásához. Kijelentjük, hogy nem vállalunk önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában. Sem az emelt szintű érettségi vizsgák javításában, sem a szóbeli bizottságok munkájában, sem a középszintű érettségi vizsgák elnökeként nem veszünk részt. Tesszük ezt mindaddig, amíg a kormányzat a pedagógusok 9 pontos követelésével érdemben foglalkozni nem hajlandó

ezt a nyilatkozatot tették közzé a tiltakozó tanárok a Facebookon, amit a Telex szúrt ki.

A radnótis tanárok ezzel a tatai Eötvös József Gimnázium 32 tanárához csatlakoztak, akik még január 31-én jelentették be: ha a Belügyminisztérium nem kezd érdemi egyeztetésbe a tanárok szakszervezeteivel és civil szervezeteivel az oktatás helyzetéről, nem fognak idén emelt szintű érettséginél önkéntes feladatokat vállalni. Ehhez a kezdeményezéshez először az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 26 pedagógusa csatlakozott.

A Telex felidézi: azzal, hogy a tanárok önkéntes feladatokat nem végeznek, nem szegnek meg szabályt, így nem is szankcionálhatók emiatt. A portál szerint több iskolában is hasonló akciót szerveznek tanárok, de egyelőre nagyon nehezen indul be az országos kampány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik