Belföld

Momentum: Orbán és Putyin szerelme szörnyű az országnak – videó

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Az ellenzéki párt Valentin-napon szerelemlakatokkal emlékeztetett erre.

A Momentum politikusai az orosz nagykövetség előtt hívták fel a figyelmet arra, hogy szerintük Magyarországot egy szörnyű szerelem sújtja azzal, hogy a magyar kormány körbeudvarolja Vlagyimir Putyint és leghűségesebb embereit. Ezért olyan szerelemlakatokat helyeztek el a nagykövetség kerítésén, amelyekre Orbán Viktornak, illetve az orosz államfőnek, valamint embereik neveit írták fel.

A párt Facebook-oldalára feltöltött videóban Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a szerelem világnapja alkalmából egy  “Viktor+Putyin” feliratú szerelemlakatot helyezett el.

Bedő Dávid frakcióvezető-helyettese szerint azonban

nem csak a Orbán és Putyin között »dúl a láv«, hanem a teljes magyar kormány benne van az oroszok hátsó felében,

ezért felkerült Semjén Zsolt és Kirill pátriárka, illetve a két külügyminiszter Szijjártó Péter és Szergej Lavrov szerelemlakatja is. Tompos Márton szóvivő magyarázata szerint a miniszterelnök-helyettes nemrég kapott kitüntetést az ex KGB-s pátriárkától, Szijjártó Péter pedig végignézte minisztériuma szervereinek feltörését. „De mint tudjuk: a szerelem nem ismer tűzfalat” – zárta a videót a politikus.

A Momentum a háború évfordulójára, az áldozatok előtt tisztelegve megemlékezést szervez február 24-re az orosz nagykövetség elé. Azt írták, béke csak akkor lesz, ha az utolsó orosz katona is elhagyja Ukrajnát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik