Belföld

Újfehértói vadásztragédia: Elítélték a két kilométerre lévő férfit halálra sebző vadászt

Felfüggesztett fogházbüntetésre és 600 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki egy három évvel ezelőtti vadászat alkalmával, egy vétlen lövés következtében kioltotta egy udvarán ülő újfehértói férfi életét.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint egy év felfüggesztettet kapott a vadász foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, de a büntetését két év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet tényállása szerint a terheltet egy vendégvadásztató vitte ki egy újfehértói vadászterületre, ahol átengedte neki a tulajdonában lévő vadászfegyvert, melynek működését és használatát az előtte lévő nap megmutatta neki, ugyanis a vádlott ilyen típusú vadászfegyvert szeretett volna venni magának.

A vadászat során egy őzbakot próbált meg elejteni a vádlott, majd ezt követően a mintegy 6000 méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását szabálytalanul, felfelé, Újfehértó lakott területe irányába tartott fegyvercsővel, bal kézzel végezte el, melynek során egy vétlen lövést adott le észak-kelet felé.

A szabálytalanul végzett kibiztosítás során kilőtt lövedék egy két kilométerre lévő újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó férfit talált el. A lapocka tájékon lőtt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Az ítélet nem jogerős, mert a vadász és védője fellebbezett,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik