Belföld

Orbán Viktor nagybőgős biztosa államtitkár lett

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
A kormány a nemzeti vízkincs védelmét az egyik legsokoldalúbb fideszes politikusra, V. Németh Zsoltra bízta.

Megjelent a Magyar Közlönyben Novák Katalin köztársasági elnök határozata, amely szerint Orbán Viktor javaslatára az Energiaügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki V. Németh Zsoltot. A szaktárca közleménye szerint a fideszes politikus a víziközmű-ágazat megerősítéséért felel. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint

a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása.

Az új államtitkárság kiemelt feladata a víziközmű-szolgáltatások szabályozása, felügyelete, az együttműködés az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal. V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azt követően 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget.

Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékek védelméért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik. Erről is beszélt főnökével, amikor Orbán Viktort az oszkói szőlőhegyen fogadta. V. Németh Zsolt kinevezésekor írtuk meg, hogy több évtizede népi hangszerek gyűjtője, több hangszeren is játszik, a Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Szabad idejében szeret úszni, olvasni. Tagja a Vas-Vár Örökség Népfőiskola Egyesületnek, az önkéntes tűzoltóságnak, valamint a Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének is.

Eredeti szakmája, földmérő üzemmérnök. A politizálást az MDF-ben kezdte 1989-ben. Kétszer volt Vasvár polgármestere, 1998-2006 között Fidesz-MDF, 2006-tól Fidesz-KDNP jelöltként lett országgyűlési képviselő. Országgyűlési képviselőként tagja volt a gazdasági, a rendészeti, az idegenforgalmi, az önkormányzati, valamint a foglalkoztatási bizottságnak. Önéletrajza szerint képviselőként

mindig azon munkálkodott, hogy a belső erőforrások feltárásával, környezetszennyeződéstől megóvott vidéken biztonságban élhessük életünket.

Frissítünk!

A Hivatalos Értesítőben jelent meg a miniszterelnök utasítása, amely némileg módosítja a miniszterelnöki biztos kinevezésről szóló korábbit. V. Németh Zsolt tevékenységét mostantól Nagy István agrárminiszter közbeiktatása nélkül irányítja Orbán Viktor. A biztos munkáját már nem segíti titkárság, a  miniszterelnöki biztos tevékenységének ellátásáért díjazásra, juttatásokra már nem jogosult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik